Scrapbook ideeën – De beste tips voor deze nieuwe trend

scrapbook ideen

Een Scrapbook? Wat is dat eigenlijk?

Scrapbooking is perfect voor iedereen die graag creatief aan de slag gaat. Kleef je foto's in het scrapbook en versier de bladzijden met afbeeldingen, spreuken en nog veel meer. Zo ontstaat een prachtig en uniek herinneringsboek.
vanaf € 21,99 incl. BTW excl. verzendkosten
Scrapbooking - hoe werkt dat eigenlijk? Het fijne aan scrapbooking is dat iedereen zo kan beginnen. Pak je lievelingsfoto's en onze Scrapbook Set erbij en leef je uit! Zo heb je in een handomdraai een scrapbook, ook wel smash book genoemd, vol met individueel samengestelde pagina’s. Leg je herinneringen vast en zorg ervoor dat je steeds weer aan je mooiste momenten terug kan denken. Het grote aanbod aan details dat je in onze Scrapbook Set vindt zorgt ervoor dat je nooit een tekort aan ideeën krijgt. Bovendien kun je dit herinneringsboek oneindig uitbreiden. Koop extra pagina's, retro foto's en ander materiaal en werk verder aan je scrapbook. Op deze site vind je de mooiste designs en ideeën voor je boek, maar ook tips voor het gebruik van lay-outs. Met ons keuzeaanbod tussen de thema's ‚Baby‘, ‚Travel’ en ‚Trend’, vindt je vast een voor jou passende lay-out voor je scrapbook. Wil je meer weten over de ontstaansgeschiedenis van het scrapbook? Klik dan hier.

Dit vind je in jouw Scrapbook Set

Wat krijg je allemaal? Alles in een set! Je kunt alle details en onderdelen van de set nog beter bekijken wanneer je op het plusteken dat je op de afbeeldingen ziet staan klikt.
 

Scrapbooking Stickers

12 toverachtige stickervellen: chipboard stickers die wat dikker zijn, glitterstickers op een doorzichtige achtergrond en kleine 3D puffy-stickers – alles is erbij. Motieven zijn bijvoorbeeld speentjes, wolken, hartjes, sterretjes en dieren.

Vlaggenslingertjes

6 kleine vlaggenslingers uit drie- en vijfhoekige deeltjes kun je met de kleefstrip gemakkelijk aanbrengen. Met een schattig snoertje lenen ze zich perfect voor het versieren van de hoeken van je scrapbook-pagina’s.

Washi tape

Deze tape kun je gebruiken voor het inplakken van je foto’s en ter decoratie. We hebben 3 verschillende uitvoeringen: bedrukt met gekleurde hartjes, met groene stippen en doorzichtig met hartjes.

Grote decokaarten

20 wat grotere papieren kaarten (10 x 10 cm) met dieren, wolken, korte spreuken, verschillende verspeelde patroontjes en plaats voor de eerste woordjes van je kindje, bieden veel ruimte voor het plakken, versieren en schrijven.

Kleine decokaarten

Met 20 kleine decokaartjes (5 x 5 cm), waarvan 12 stuk zijn voorzien van getallen voor de eerste maanden van de baby, kun je het eerste levensjaar van je kindje prachtig vastleggen. De rest van de kaartjes zijn bedrukt met wolken, babyvoetjes en sterretjes.

Scrapbooking Stickers

12 toverachtige stickervellen: chipboard stickers die wat dikker zijn, doorzichtige stickers, stickers met goudfolie, kleine 3D puffy-stickers en nog veel meer. Motieven zijn bijvoorbeeld pijlen, ijsjes en grappige spreuken.

Vlaggenslingertjes

6 kleine vlaggenslingertjes in de kleuren zwart, groen, blauw en roze en bestaande uit drie- en vijfhoekige deeltjes, kun je met de kleefstrip gemakkelijk aanbrengen. Met een schattig snoertje passen ze perfect in de hoeken van je scrapbook-pagina’s.

Washi tape

Dit papieren decoplakband voor het decoreren en beplakken van je scrapbook is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen: bedrukt met gekleurde en gouden stippen, met ‘hello’, of als doorzichtige tape met hartjes.

Grote decokaarten

20 iets grotere papieren kaarten (10 x 10 cm) met korte teksten en verschillende verspeelde patronen zoals strepen, stippen, zigzag-patroontjes of hartjes van goudfolie, laten zich prima beschrijven en inplakken.

Kleine decokaarten

Met deze 20 kleine decokaartjes (5 x 5 cm) die je kunt beschrijven en inplakken kun je prachtige scrapbooks ontwerpen. Motieven zijn onder andere regenbogen, wolken, camera’s, ijsjes, strepen, driehoeken en gestipte of geometrische vormen.

Scrapbooking Stickers

12 toverachtige stickervellen: van chipboard stickers die wat dikker zijn tot stickers met een doorzichtige achtergrond en met afbeeldingen zoals postzegels en voetafdrukken erop, maar ook kleine 3D puffy-stickers vind je hier.

Vlaggenslingertjes

6 kleine vlaggenslingertjes uit drie- en vijfhoekige deeltjes en versierd met stippen, strepen of ankers, laten zich met de kleefstrip gemakkelijk aanbrengen. Met een snoertje aan elkaar verbonden passen ze perfect in de hoeken van je scrapbook-pagina’s.

Washi tape

Deze tape leent zich prima voor het decoreren van je pagina’s en voor het inplakken van je foto’s. We bieden je 3 verschillende uitvoeringen: geel met zilveren stippen, gestreept, of doorzichtig met hartjes.

Grote Decokaarten

20 iets grotere papieren kaarten (10 x 10 cm) met korte teksten en met verschillende verspeelde plaatjes zoals vliegtuigen, zigzag-patronen of strepen van zilverfolie, bieden je veel ruimte voor het plakken, versieren en schrijven.

Kleine Decokaarten

20 kleine decokaartjes (5 x 5 cm) met afbeeldingen van ankers, wolken, schepen, fotocamera’s, druppels en strepen van zilverfolie erop en met bovendien plaats voor je notities, kun je perfect als origineel reisdagboek inzetten.

  • Baby
  • Trend
  • Travel

Alles voor een perfect versierd baby-scrapbook vind je in onze Scrapbooking Decobox ‘Baby’. Met de 273 onderdelen kun je je babyalbum prachtig decoreren. De pasteltonen in het boek werken heel neutraal zodat je, of het nu om een jongetje of een meisje gaat, je scrapbook zo passend mogelijk en naar wens kunt vormgeven. Met de mooie teksten, de lieve plaatjes van vlinders en sterren, zilverfolie en glitterversieringen werkt je boek heel charmant.

De scrapbooking Decobox Trend bestaat uit 350 delen en is zo universeel ontworpen, dat de box voor ieder scrapbook-thema geschikt is. Met talrijke en verschillende vlaggenslingertjes, plakplaatjes, decokaarten, en washi tapes, deels met goudfolie versiert, kent je creativiteit geen grenzen. Trendy motieven zoals driehoeken, zigzag-patronen, ruitjes, strepen, eenhoorns, cactussen, ananassen, veertjes en ijsjes zorgen voor een prachtig versierd scrapbook.

Reiskriebels gegarandeerd! Ontwerp een eigen scrapbook met je mooiste vakantieherinneringen. Met de uit 355 onderdelen bestaande scrapbooking Decobox Travel kun je een prachtig en creatief reisdagboek ontwerpen. Decokaarten, washi tapes, vlaggenslingertjes en meer dan 300 plaatjes brengen je meteen in zomerstemming. De plakplaatjes zijn rood, groen en blauw van kleur en versiert met prachtige motieven van wereldkaarten, vissen, koffers, schepen en zonnetjes met zilverfolie.

De mooiste lay-out ideeën voor je scrapbook

We hebben onze mouwen opgestroopt en zijn creatief aan het werk gegaan. Daarbij zijn er een hoop inspirerende pagina’s ontstaan.

Bestel hier jouw myphotobook Scrapbook

Bestel je Scrapbook Set heel eenvoudig bij myphotobook. Alles wat je nodig hebt om meteen van start te kunnen gaan vind je in deze set. Je kunt kiezen tussen de Scrapbook Set en de Scrapbook Set Light.

Scrapbook Set

  • Ontwerp je individuele scrapbook
  • Keuze uit 3 leuke thema's
  • Iedere set bestaat uit een scrapbooking album, scrapbooking papier, retro foto's en een scrapbooking dekobox bestaande uit kaarten, stickers, cuts en washi tape
vanaf € 27,99 incl. BTW excl. verzendkosten
Scrapbook

Scrapbook Set Light

  • De beginnersversie voor iedereen die een fotoboek wil individualiseren
  • Druk je foto's af met Fotoboek Snel en kies uit een van de 3 Scrapbook Sets Light
  • Aansluitend kun je je pagina's met een scrapbooking decobox versieren
vanaf € 21,99 incl. BTW excl. verzendkosten

Onze video laat je zien hoe het werkt

Een scrapbook is prima om jezelf eens flink creatief uit te kunnen leven. Al je herinneringen kun je hierin kwijt. Mocht je nog wat extra inspiratie nodig hebben is deze video precies dat wat je zoekt. Het geeft je een eerste inblik in onze scrapbook lay-outs en toont je bovendien een hoop extra ideeën.

SCRAPBOOK Wat is dat?

Deze nieuwe trend is perfect voor iedereen die eens creatief aan de slag wil gaan. Vul je scrapbook met herinneringen en ideeën en verheug je op je boek. Kleef foto's en stickers op het speciale scrapbook papier, schrijf er teksten bij en versier alles met washi tape. De scrapbook lay-outs van myphotobook bieden je alles wat je nodig hebt. Zo wordt het maken van een scrapbook super-gemakkelijk en kun je meteen beginnen. Een scrapbook als persoonlijke herinnering voor jezelf, of als cadeau voor een ander.

SCRAPBOOK Wat heb ik nodig?

Eigenlijk niet veel. Het leuke aan de Scrapbook Sets van myphotobook is namelijk, dat je alles wat je nodig hebt in de set vindt. Als je de beginnersversie koopt ontvang je het Fotoalbum Snel A4 liggend en de scrapbooking decobox. In de set voor gevorderden vind je een scrapbooking album 30 x 30 cm, 10 lege pagina's, 22 retro foto's en ook een decobox. Beide modellen zijn in drie verschillende versies te verkrijgen: Trend, Baby en Travel. De scrapbooking lay-out ‘Trend’ bestaat uit 350 delen, de scrapbooking met het thema ‘Baby’ uit 220 stukken en in de scrapbooking lay-out ‘Travel’ zijn zelfs 361 delen inbegrepen.

SCRAPBOOK Hoe begin ik?

Nadat je een lay-out hebt uitgekozen kun je er direct mee aan de slag! Bedenk wat je wilt schrijven en sorteer het materiaal. Als je ongeveer weet hoe je je pagina wilt vormgeven en welk materiaal je wilt gebruiken kun je met het inplakken beginnen. Het scrapbooking papier wordt van ons meegeleverd. Wees moedig en probeer van alles en nog wat uit. We wensen je veel plezier met deze nieuwe scrapbooking-trend!